Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Trhovníci mali v tajných skrýšach falzifikáty za milióny!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

PLZEŇ - Tisíce kusov falzifikátov textilu, obuvi, hodiniek, módnych doplnkov a pirátskych nosičov objavili colníci pri kontrole na tržnici Svatá Kateřina na Tachovsku. Vďaka súdnemu príkazu prehľadali na tržnici celkom 13 stánkov a v nich našli cez 3600 falzifikátov.

Hodnota zaisteného tovaru bola stanovená na 5,6 milióna korún, povedala hovorkyňa plzeňského colného riaditeľstva Jitka Blahutová.

Rada falzifikátov bola dôkladne maskovaná v tajných skrýšach v stánkoch. Colníci pri prehliadkach napríklad objavili niekoľko dômyselných zatváracích systémov v bočných stenách stánkov. Tie trhovníkom umožňujú nenápadné a nepozorovateľné premiestňovanie a doplňovanie tovaru aj medzi jednotlivými predajnými miestami, opísala.

"Colníci pri dôkladných prehliadkach opäť objavili asi stovku maskovaných falzifikátov obuvi, ktoré možno ťažko pri bežnej kontrole odhaliť. Jedná sa o obuv, ktorá je už od výrobcu pripravená tak, že značka na obuvi je prekrytá krycou vrstvou a objaví až po jej odtrhnutí," doplnila hovorkyňa. U takto maskovaných falzifikátov je podľa nej väčšia pravdepodobnosť, že nie sú odhalené pri colnej kontrole pri vstupe na územie EÚ ani pri bežných kontrolách na stánkoch. Na prvý pohľad tovar totiž žiadnu ochrannú značku nenesie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu