Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Našli falošné kabelky, originály by stáli 251 miliónov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Poriadny úlovok sa na konci pracovného týždňa podaril českým colníkom. Odhalili sklad s falzifikátmi značkového tovaru, najmä luxusných dámskych kabeliek Louis Vuitton. Originály by mali na trhu hodnotu vyše 250 miliónov českých korún.

Informoval o tom tlačový hovorca colníkov Jiří Barták. V pražskom sklade našli takmer 12 tisíc kusov falzifikátov, okrem značky Louis Vuitton tiež značky Burberry. Podľa Bartáka ide o dlhodobo najväčší počet falzifikátov týchto dvoch značiek zistených na jednom mieste.

Falzifikáty colníci odhalili pri bežnej kontrole. Všimli si slabé svetlo, ktoré presvitalo pri streche jednej z plechových hál. "Po vstupe do haly colníci našli stovky škatúľ s falošným tovarom a dvoch mužov, ktorí s ním manipulovali," uviedol Barták.

Následná kontrola obsahu krabíc ukázala, že je v nich 7301 kabeliek, 772 toaletných súprav, 1966 peňaženiek a 1301 cestovných tašiek falzifikátov značky Louis Vuitton a navyše aj 456 falzifikátov kabeliek Burberry. "Hodnota rovnakého množstva originálnych výrobkov by dosiahla 251,6 milióna korún," uviedol hovorca.

Vzhľadom na sústredenie takéhoto druhu tovaru na jednom mieste možno podľa neho predpokladať, že colníci odhalili medzisklad, z ktorého mali napodobeniny putovať k jednotlivým predajcom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu