Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Krava je tri mesiace na úteku, za dolapenie ponúkajú 10 tisíc

Ilustračné Foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné Foto

MNÍCHOV - Rakúska krava Yvonne, ktorej sa v máji podarilo utiecť z transportu na bitúnok a teraz už tri mesiace uniká prenasledovateľom a vyhýba sa nastraženým pasciam, už vyvolala taký záujem verejnosti a médií, že na jej dolapenie bola vypísaná odmena 10.000 eur.

Dostane ju však len ten, kto ju privedie živú. Všetci totiž želajú "múdrej, inteligentnej dojnici" to najlepšie a jej odchyt je vraj potrebný len preto, že je považovaná za ohrozenie pre cestnú dopravu. Napísal to denník Bild.

Strakatá dojná krava Yvonne z Rakúska utiekla koncom mája do lesov pri Zangbergu v bavorskom okrese Mühldorf, ako by tušila, že len tak unikne prevozu na bitúnok. Zviera vzbudilo sympatie a hospodárstvo Aiderbichl ju od majiteľa kúpilo. Od tej doby ostáva už len "maličkosť" - túlavú kravu chytiť. V dojnici Yvonne sa zrejme prebudili gény predkov z divoko žijúceho hovädzieho dobytka a ľuďom sa dokázala zatiaľ úspešne vyhýbať.

Všetky doterajšie pokusy o odchyt skončili neúspechom. Nepomohli nastražené mrkvy, jablká ani krmivo. Neuspel ani chovný býk Ernst umiestnený v ohrade pri lese v nádeji, že kravu z úkrytu vyláka túžba po sexe. Dobytkári teraz chcú skúsiť nastražiť na ňu jej teľa Friesiho, pretože sú si istí, že "na bučanie vlastného dieťaťa zareaguje krava vždy".

Len začiatkom augusta sa skupine lovcov a veterinárov podarilo na chvíľku vylákať kravu z lesa, takže sa vie, že ešte žije. Než ju však stihli chytiť, Yvonne zase zmizla v lese a jej stopy prenasledovatelia v nastupujúcej noci stratili.

Najčítanejší nemecký denník Bild preto v sobotu vypísal odmenu 10.000 eur na dolapenie kravy, ale iba živej. Odstrel by prichádzal do úvahy až ako posledná možnosť, a to len v prípade veľkého ohrozenia.

Od vypísania odmeny sa hlásia záujemcovia o odchyt kravy aj z ďaleka. Preberajú sa metódy, ako zviera prekabátiť. Niektorí chcú skúsiť vrtuľník s termokamerou, hodina jeho letu však stojí 4500 eur. Sponzorovať ho sľúbila rozhlasová stanica Antenne Bayern.

"Bez psov sa tu nič nezaobstará," myslí si miestny hájnik Toni Denk. "Krava nie je žiadny zajac. Tá sa schová a zostáva úplne v pokoji aj vtedy, keď sa lovec priblíži do jej blízkosti," dodal podľa denníka Bild.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu