Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Opitý Španiel vbehol do býčej arény, neprežil

Ilustrsačné foto
Ilustrsačné foto (Zdroj: SITA)

VALENCIA - Bojový býk zabil mladého muža pri ľudovej slávnosti vo východnom Španielsku. Španiel (30) chcel v býčej aréne v Xativa pri Valencii rovnako ako ďalší mladí ľudia dokázať svoju odvahu tvárou v tvár býkovi menom Ratón (Myš).

Ten ho ale nabral na rohy a smrteľne zranil, napísala agentúra DPA. Ratón má povesť zabijaka, pretože toto je už jeho tretia ľudská obeť, napísala agentúra DPA. Záchranári pritom dnes k incidentu uviedli, že usporiadatelia dotyčnému mužovi opakovane bránili vstúpiť do arény, pretože bol opitý. Tomu sa to ale nakoniec predsa len podarilo, čo sa mu stalo osudným.

Pri podobných vystúpeniach sa mladíci stavajú pred býka, aby publiku predviedli svoju odvahu. Pre ich bezpečnosť je pripravených niekoľko ochranných bariér.

Za posledných päť rokov zahynuli pri strete s Ratónom počas podobných slávností ďalší dvaja ľudia. Pôvodne mal býk odísť vlani do "dôchodku", pretože so svojimi viac ako desiatimi rokmi dosiahol úctyhodného veku. Ratónovo vystúpenie ale vždy priláka davy ľudí, preto majiteľ býka ustúpil tlaku fanúšikov a usporiadateľov a zviera pre tohtoročnú slávnosť opäť uvoľnil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu