Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V Brne zasiahli proti policajnej mafii, 6 za mrežami!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/BRNO - Vydieranie, korupcia a organizovaný zločin. Také sú obvinenia, ktorým čelí skupina kriminalistov z Brna, medzi nimi aj vysokopostavený policajný šéf.

Šesticu podozrivých v utorok zadržali, na druhý deň obvinili a dnes poslali do väzby. Jedným z nich je zástupca vedúceho územného odboru brnianskej polície Rudolf Setvák. Ďalší traja predtým na polícii pracovali. Poslednými dvoma sú "civili".

Odhalenie údajnej policajnej mafie vyvolalo v Česku veľký rozruch. Oficiálnych informácii je málo, isté je len, že ide o zložitý prípad. Podľa médii si gang vymýšľal trestné kauzy a pod vymyslenými zámienkami sa snažil dostať do úzkych miestnych podnikateľov. Za úplatky im potom pomohli "zmiznutie" ich spisu a zastavenie stíhania.

Svedkom v kauze je bývalá konkurzná správkyňa Ilona Strmisková. Pred časom jej súd vymeral 40 mesiacov za to, že ako zamestnankyňa brnianskej zbrojárskej firmy predávala zbrane pod cenu. Žena sa bojí o svoj život aj o zdravie svojej rodiny a údajne sa skrýva na neznámom mieste.

V súvislosti s prípadom sa vyšetruje brutálna vražda bývalého policajta, ktorého minulý rok zastrelili samopalom. AKo uviedla TV Nova, v jeho denníku sa našli mená údajných členov gangu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu