Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Motorkárske gangy pochovali nepriateľstvo na počesť obetí

Tragédia spojila motorkárov Zobraziť galériu (5)
Tragédia spojila motorkárov

OSLO - Tisíce motorkárov zo znepriatelených nórskych gangov uzavreli bezprecedentný zmier, aby v utorok položením kvetín na pobreží uctili pamiatku 68 mladých ľudí zabitých pri vyčíňaní Andersa Behring Breivika.

"Bok po boku tu išli Hell 's Angels, Coffin Cheaters aj Outlaws. Bolo to prvýkrát, čo tieto gangy išli spoločne," povedal agentúre AFP motorkár Henrik Bauer Larsen.

"Tieto skupiny nie sú kamaráti," dodal na adresu v koži odetých jazdcov na ťažkých motocykloch. "Za normálnych okolností spolu tvrdo bojujú. Ale dohodli sme sa, že necháme politiku bokom, a všetci budeme stáť spolu. V každom z týchto gangov je niekto, kto poznal niekoho zastreleného na ostrove. Proste sme chceli vzdať poctu obetiam a ich rodinám."

Podľa jeho slov sa na pobreží zišlo 550 motorkárov z nórskeho motocyklového zväzu, ktorý každoročne organizuje spanilú jazdu motoriek značky Harley Davidson. Stovky ďalších sa pripojili nielen z Nórska, ale aj zvyšku Škandinávie či radov turistov. Podľa zúčastnených to bol najväčší konvoj motorkárov v nórskej histórii.

"Prímerie nevydrží," pripustil Larsen, "ale pripojili sa k nám dokonca aj policajti na motorkách. Uvoľnili nám cestu z Osla do Sundvoldenu a na pobreží nachystali priestor pre motorky, aby sme mohli dôjsť k pobrežiu."

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu