Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Jegorova pred bránou väznice obkľúčili kukláči!

Ukrajinského bossa po prepustení zadržali Zobraziť galériu (4)
Ukrajinského bossa po prepustení zadržali

BRATISLAVA - Údajnému bossovi ukrajinskej mafie Volodymyrovi Jegorovovi sa podarilo vyvliecť z obvinenia z dvoch vrážd. Spolu so svojimi troma kumpánmi sa dnes o tretej popoludní pozrel na slobodu. Tam ho okamžite zadržali elitné policajné jednotky, ktoré okolo neho vytvorili koridor. Zatiaľ sa nevie, či ho z niečoho obvinili.

Dvaja jeho komplici, Vasyl Popelič a Eduard Veternik, zostávajú na slobode, čo pri odchode odmietli akokoľvek komentovať. Na Jurija Rybakolasa si chcú údajne posvietiť príslušníci cudzineckej polície.

Napriek tomu, že prokuratúra žiadala pre bossa výnimočný trest, podľa bratislavského okresného súdu sa nedokázalo, že sa "skutky stali a žeby ich spáchali obžalovaní" a oslobodil ich. Ukrajinci boli obvinení z vrážd dvoch údajných členov podsvetia - Sergeja Chaplického a Petra Gala.

Obžaloba krajského prokurátora bola postavené len na výpovedi jedného utajeného svedka. Jeho výpoveď však údajne vyvrátili viacerí svedkovia a znalci. Išlo najmä o polohu tela a miesto zavraždenia Chaplického. Zavraždili ho v byte a nie v parku Aušpic. Vo výpovedi bolo viacero ďalších rozporov a pochybností.

Verdikt však ešte nie je právoplatný je možné za voči nemu odvolať na krajský súd. Jegorova a ďalších troch obžalovaných ale musia z Ústavu na výkon väzby v Bratislave prepustiť ešte dnes.

Prokurátor žiadal pre Jegorova a jeho "kolegov" tresty vo výške 20 až 25 rokov. Podľa neho Jegorov gang, ktorý na Slovensku pôsobil minimálne od roku 1999, riadil.

"S týmito trestným činmi nemám nič spoločné. Všetko je v procese účelovo vyprodukované, nemám čo dodať k hlúpostiam v obžalobe," zdôraznil mimo iného v záverečnej reči Jegorov.

Podľa obžaloby mal Jegorov nariadiť svojim komplicom, aby zavraždili Chaplického a Gala. Popelič a Rybakolas údajne zastrelili Chaplického 6. novembra 1999 v blízkosti reštaurácie Aušpic v Bratislave.

Po slovnej roztržke ho údajne strelili do temena. Potom ho mali previezť do bytu na Dudvážskej ulici, kde mŕtvolu na podlahe zabalenú v plachte a deke našla majiteľka bytu. Popelič a Veternik podľa druhého bodu obžaloby v novembri 2001 priviezli Gala do záhradkárskej oblasti v Bratislave, kde ho vraj zavraždili staršou poľovníckou zbraňou. Jeho mŕtvolu dodnes nenašli.

Ukrajinský gang mal sedieť za iných päť vrážd do konca života. Rozsudok však pred časom zrušili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu