Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Medvedevove striptérky na ruských pivárov nezabrali

Zobraziť galériu (6)
"Medvedev Girls" v akcii

MOSKVA - Úspech u ruských pivárov nedosiahli ani mladé stúpenkyně ruského prezidenta Dmitrija Medvedeva, ktoré dnes v centre Moskvy ponúkali, že sa vyzlečú výmenou za vyliatie fliaš či plechoviek piva do pripraveného vedra.

"Buď pivo, alebo my," apelovali dievčatá na okoloidúcich. Väčšina ale dala prednosť pivu. Na vine možno bol "výmenný kurz": za tri litre piva dievčatá sľubovali zbaviť sa šortiek, za šesť litrov i tričiek, čiže za deväť litrov moku mohli záujemcovia uvidieť dievčenské telá v plavkách. Na vyzliekanie do bikín však nakoniec došlo, pretože sa nakoniec našlo pár mladíkov, ktorí nielenže vyliali svoje pitie, ale dobehli do najbližšieho stánku pre ďalšie fľaše k vyliatiu.

Vylievanie piva malo podporiť prezidentovo ťaženie proti prílišnému holdovaniu alkoholu v Rusku, ktorého súčasťou sa zakrátko stane aj zákaz popíjania piva na verejnosti. Súčasne išlo o prvú akciu skupiny zvanej "Medvedev Girls", ktorá má byť odpoveďou na "Putinovu armádu" přívrženkyň ruského premiéra.

Tie si už za Vladimira Putina na verejnosti trhali tričká či zadarmo umývali autá ruskej výroby. Ani Putin, ani Medvedev doteraz svoju kandidatúru do prezidentských volieb oficiálne neprihlásili. Nového šéfa štátu bude Rusko voliť v marci budúceho roka, a to hneď na šesť rokov.

Spotreba piva v Rusku podľa dostupných údajov od polovice 90. rokov vzrástla viac ako päťnásobne z 15,5 na 81 litrov na hlavu a rok. Svetovým rebríčkom stále dominujú Česi s minuloročným výkonom 134 litrov na osobu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu