Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Gynekológ zohavil žene genitálie a odrezal klitoris!

Graeme Reeves
Graeme Reeves (Zdroj: The Daily Telegraph)

SYDNEY - Bývalý austrálsky gynekológ Graeme Reeves (60) dnes dostal tri a pol roka za to, že spôsobil pacientke ťažké ublíženie na zdraví. Žene odstránil genitálie vrátane klitorisu bez jej súhlasu.

Lekára odsúdili aj za nemravné útoky na dve ďalšie pacientky, ktorým vykonával vyšetrenia panvy, ako aj nedodržanie zákazu vykonávať pôrodnícku prax. Zákaz dostal po sťažnostiach deviatich pacientok.

Sudca poukázal na to, že Reeves trpel v čase trestných činov depresiou a poruchami osobnosti, a predsa vykonal zákrok bez toho, aby o ňom pacientku vopred informoval a získal jej súhlas.

Žena (58) chodievala k Reevesovi v roku 2002 a 2003 na jeho kliniku do Begy, farmárskeho mesta v juhovýchodnom cípe austrálskeho štátu Nový Južný Wales. Snažila si uňho vyliečiť zafarbenú kožu v podobe škvrny na genitáliách.

Podľa výpovedí pred súdom lekár žene povedal, že škvrna je predrakovinovým štádiom a túto léziu jej odstráni. Keď sa však pacientka po operácii zobudila, zistila, že lekár jej odstránil väčšinu genitálií vrátane klitorisu.

Obhajca argumentoval tým, že lekár sa pacientke snažil zachrániť život a zabezpečiť, aby sa rakovina nerozšírila z oblasti genitálií ďalej. O rok neskôr sa zistilo, že lézia bola nezhubná.

Žena dnes vyjadrila nespokojnosť s výškou trestu pre lekára. "Môj trest je na doživotie," povedala novinárom pred budovou súdu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu