Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Motorkár bez prilby zomrel pri protestnej jazde proti ich používaniu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

ONONDAGA - Pri protestnej jazde proti zákonu nariaďujúcemu používanie prilby zomrel v USA motocyklista bez prilby. O tragickej nehode v noci na dnešok informovala agentúra AP.

Philip A. Contoso sa zúčastnil sobotňajšej jazdy v meste Onondaga v štáte New York. Šliapol na brzdu svojho Harley-Davidsona z roku 1983, ale stroj sa mu šmykol a on nad ním stratil kontrolu. Prepadol cez riadidlá a nechránenou hlavou narazil do zeme.
    

Contosa previezli do nemocnice, kde zraneniam podľahol. Podľa polície by však muž (55) pravdepodobne nehodu prežil, keby helmu na hlave mal.
    

Protestnú jazdu zorganizovala miestna pobočka spoločnosti amerických motorkárov pre výchovu (Abate). Organizácia prehlasuje, že podporuje dobrovoľné používanie prilieb, ale stavia sa proti zákonom, ktoré z používania robia povinnosť.
    

New York je jedným z dvadsiatich amerických štátov, ktoré vyžadujú, aby motocyklisti používali prilby. Lobovanie niektorých motorkárskych skupín viedlo k tomu, že niektoré štáty tieto zákony zrušili.
    

Prilba, ktorá je v súlade s federálnymi štandardmi, znižuje nebezpečenstvo straty života pri nehode o viac ako 40 percent, zdôraznil bezpečnostný poradca z guvernérskej asociácie pre bezpečnosť na diaľniciach Jim Hedlund.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu