Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Tehotnej Slovenke dávali drogy a nútili ju prostituovať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Strašnú skúsenosť prežila mladá Slovenka v Nemecku. Medzinárodná skupina pasákov ju násilím držala pod zámkom. Napriek tehotenstvu jej dávali drogy a nútili ju k sexu s mnohými mužmi.

"Narodilo sa jej dieťa s vážnymi zdravotnými následkami, ktoré táto obeť prisudzovala vykonávaniu nútenej prostitúcie a tomu, že jej aplikovali omamné a psychotropné látky," konštatovala Anna Babincová z Úradu proti organizovanej kriminalite. 

Žena sa dostala do Nemecka ako obeť obchodovania s ľuďmi a sexuálneho vykorisťovania. Polícia zistila že na južnom Slovensku pôsobia osoby, ktoré lákajú dievčatá na dobre platenú, bližšie neurčenú prácu do Nemecka, uviedla Babincová.

Tam ich mali najprv nútiť k prostitúcii a neskôr predať jednej Slovenke, ktorá v Nemecku žije spolu s druhom - Nemcom. Išlo o ženy zo Slovenska aj Maďarska.

"Pasáčka" a jej priateľ sa mali spoločne podieľať na väznení dievčat. Zamykali ich pod hrozbou násilia v rodinnom dome, kde museli súložiť s viacerými mužmi. "Často pod vplyvom omamných látok, ktoré im aplikovala pod hrozbou fyzického násilia priamo tá Slovenka," opísala Babincová. Žena aj inkasovala za poskytnuté sexuálne služby peniaze, dievčatám nedávala ani časť z nich.

Polícia pustila zistené informácie do systému Europolu a požiadala o prelustrovanie podozrivých osôb. Zistili, že ich už vyšetrujú a na prípad je zriadený vyšetrovací tím. Nemecká polícia po určitom čase týchto ľudí zatkla a pri akcii zistila, že v dome nútili k prostitúcii ženy z rôznych európskych štátov: Maďarska, Poľska, Nemecka, Švédska aj Holandska.

Obchodníkov s ľuďmi napriek nebezpečenstvu a strašným zážitkom pomohlo usvedčiť aj dievča zo Slovenska. "Bola ochotná vypovedať aj napriek traumatizujúcim skúsenostiam, ktoré mala počas sexuálneho vykorisťovania," povedala Babincová. Žene a jej rodinným príslušníkom sa pritom neznámi ľudia vyhrážali smrťou a vypálením obydlia, ak bude svedčiť a spolupracovať s políciou.

V Nemecku už bol podľa Babincovej aj súd, ktorý vymeral Nemcovi trest väzenia na 4,5 roka. Jeho slovenská družka a tretí obžalovaný dostali podmienky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu