Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Drahé štúdium? Vysokoškoláci sa predávajú na sex!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: hi5.com)

BERLÍN - Každý tretí vysokoškolský študent alebo študentka v nemeckom hlavnom meste Berlíne nevylučuje poskytovanie sexuálnych služieb ako spôsob, ako financovať svoje štúdium. Berlín, kde prostitúcia nie je nelegálna, týmto percentom prekonal ďalšie metropoly.

V Paríži rovnaký postoj vyjadrilo 29,2 percenta opýtaných a v Kyjeve 18,5 percenta, cituje zo správy agentúra Reuters.

Štúdia ďalej ukázala, že štyri percentá z 3200 opýtaných berlínskych študentov určitú formu sexuálnych služieb poskytovala, počnúc erotickým tancom cez internet  po prostitúciu. Počet mužov, ktorí poskytovanie takýchto služieb pripúšťali, bol zhruba rovnaký ako žien.

Výsledky prieskumu prekvapili aj jeho autorov. Sami sa do prieskumu pustili preto, že o študentskej prostitúcii sa veľa hovorí a píše, ale málo sa vie o jej vzťahu k pomerom vo vzdelávaní.

"Hlavnou motiváciou študentov k tomu, aby sa dali na prostitúciu, boli finančné dôvody, najmä vysoká hodinová mzda v tomto odbore," povedala agentúre Reuters Eva Blumenscheinová (26), jedna zo spoluautoriek výskumu a tiež študentka Humboldtovej univerzity v Berlíne.

Podľa nej mohli prístup študentov ovplyvniť prebiehajúce reformy vysokého školstva, ktoré sa snažia skrátiť dobu štúdia na univerzitách. "Reformy zvyšujú záťaž kladenú na študentov, a preto zrejme majú menej času na to, aby si privyrobili peniaze," povedala. "Keď sa to spojí so zvyšovaním študijných poplatkov, vedie to študentov k najrýchlejšiemu privyrábaniu - prostitúcii," dodala.

Tridsať percent zo študentov, ktorí poskytujú sexuálne služby,  dlhy, zistil prieskum. Ďalších 18 percent študentov pripustilo, že by si sexom privyrábalo, ak by upadlo do dlhov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu