Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Chodorovského previezli do neznámeho väzenia

Michail Chodorkovský
Michail Chodorkovský (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Bývalého ropného magnáta Michaila Chodorkovského spoločne s jeho niekdajším obchodným partnerom Platonom Lebedevom bez bližšieho vysvetlenia v piatok presunuli z moskovskej cely do neznámeho väzenia.

Tam by si mali odsedieť zvyšok svojich 13-ročných trestov. Úrady však neinformovali, o aké nápravnovýchovné zariadenie presne ide, ani kde sa nachádza.

Chodorkovského rodičia sa obávajú, že ich syna odvezú opäť do vzdialeného väzenia ďaleko od Moskvy podobne, ako tomu bolo v minulosti. Bývalý miliardár si svoj trest po odsúdení v roku 2005 odpykával v sibírskej väznici až pri hranici s Čínou. Lebedeva zase presunuli do oblasti pri polárnom kruhu.

Oboch mužov v decembri odsúdili na 14 rokov za rozsiahlu spreneveru a pranie špinavých peňazí, vzhľadom na predošlý pobyt vo väzení sa však mali dostať na slobodu už v roku 2017. Koncom mája im súd znížil tresty o jeden rok, čo im umožnilo požiadať o predčasné prepustenie, keďže si už odpykali viac ako polovicu trestu. Súd však ich žiadosť zamietol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu