Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Zmrzlinárka sa priznala k vražde manžela aj priateľa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: SITA)

UDINE/VIEDEŇ - Španielska majiteľka zmrzlinárskej prevádzky vo viedenskej štvrti Meidling, ktorú na základe európskeho zatykača rakúskych orgánov zadržali dnes ráno v talianskom Udine, sa tamojšej polícii priznala k dvojnásobnej vražde v rakúskej metropole.

Informáciu priniesla s odvolaním sa na talianske policajné zdroje rakúska tlačová agentúra APA. Goidsargi Estibali C. (32) zmizla bez stopy krátko po tom, čo sa v dome, v ktorom vlastnila zmrzlinársku prevádzku, našli telesné pozostatky dvoch zastrelených mužov. Testy DNA potvrdili, že jednou z obetí je niekdajší Španielkin priateľ, Manfred H. (48), nezvestný od novembra 2010. Druhou obeťou má byť podľa slov ženy jej niekdajší manžel.

Rakúske orgány činné v trestnom konaní vydali na nezvestnú zatykač, pretože by boli privítali informácie, týkajúce sa hrozných nálezov v jej patriacich pivničných priestoroch. Neevidovali ju však predbežne ako podozrivú z hrdelných zločinov.

Priznanie Španielky, ktorá bola dnes po zadržaní v Udine na kontrolnom vyšetrení v miestnej nemocnici, pretože je v druhom mesiaci tehotenstva, nie je podľa platnej talianskej legislatívy formálne platné, pretože musí nasledovať pred orgánom prokuratúry.

Rozkúskované telo prvej obete (expriateľa) našli v pondelok večer pri kladení rúr v časti pivnice patriacej majiteľke zmrzlinárne Schleckeria nachádzajúcej sa v rovnakom objekte. V utorok popoludní tam kriminalisti pri vykonávaní policajno-technickej obhliadky objavili lebku ďalšej osoby (zrejme bývalého manžela páchateľky).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu