Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Kongresman poslal študentke fotku svojho rozkroku!

Fotografia Weinerovho rozkroku
Fotografia Weinerovho rozkroku

NEW YORK - So slzami v očiach sa v pondelok americký kongresman Anthony Weiner priznal, že na konci mája poslal prostredníctvom Twitteru mladej žene fotku svojho rozkroku. Doteraz to pritom popieral a tvrdil, že jeho účet na mikroblogovacej sietii niekto zneužil. O skutočnom pôvode fotografie v posledných dňoch diskutovali médiá v celých Spojených štátoch.

"Hlboko ľutujem to, čo som urobil, rezignovať ale nebudem," vyhlásil Weiner, ktorý sa ospravedlnil svojej rodine, svojim voličom a spolupracovníkom. Zároveň ale priznal, že sa takéhoto správania nedopustil prvýkrát. Za posledné tri roky vraj "neprimeraným" spôsobom na internete a po telefóne komunikoval celkovo so šiestimi ženami.
 
Škandál prepukol asi pred týždňom, keď internetové stránky konzervatívneho zamerania informovali o tom, že 21-ročná americká študentka od Weinera dostala fotku mužského rozkroku v šedej spodnej bielizni. Štyridsaťšesťročný politik popieral, že by fotografiu poslal a tvrdil, že si nie je istý, či rozkrok na fotke vôbec patrí jemu. V pondelok ale priznal, že po tom, čo pravda vyšla najavo, spanikáril a vymyslel si, že niekto jeho účet na Twitteri zneužil.
 
Weiner, ktorého manželkou je dlhoročná poradkyňa Hillary Clintonovej Huma Abedinová, je členom Snemovne reprezentantov od roku 1998. V rámci demokratickej strany je považovaný za jedného z najväčších liberálov a špekulovalo sa o tom, že by sa v roku 2013 mohol stať starostom New Yorku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu