Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Podvedené a bité ženy chcú učiť väčšej poslušnosti!

ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
ilustračné foto

KUALA LUMPUR - Malajzijské ženy sa rozhodli bojovať proti nevere, rozvodom aj domácemu násiliu založením Klubu poslušných manželiek. Zoskupenie bude podľa agentúry AFP okrem iného pomáhať ženám robiť ich partnermi spokojnými.

Klub slávnostne otvoria v sobotu neďaleko malajzijskej metropoly Kuala Lumpur. Moslimské ženy sa v ňom budú môcť učiť, ako uspokojiť manžela a predísť tak tomu, aby sa pozeral po iných alebo s nimi zle zaobchádzal, vysvetlila spoluzakladateľka zariadenia Maznah Taufiková.

"Chceme ich len požiadať, aby boli poslušnými manželkami, aby tak bolo v našej spoločnosti menej problémov" ako napríklad nevera, rozvody a domáce násilie, vysvetlila Taufiková. "Poslušné manželky sa budú starať o pobavenie svojho manžela, nebudú sa starať len o jeho oblečenie a ako ho nakŕmiť," dodala.
 
Z 27,5 milióna obyvateľov Malajzie je 60 percent moslimov, zväčša umiernených. Zvyšok ostatných obyvateľov, ktorí indického alebo čínskeho pôvodu, vyznáva budhizmus, kresťanstvo či hinduizmus.
 
Podľa údajov miestnej tlače v Malajzii počet rozvodov medzi rokmi 2002 a 2009 vzrástol na dvojnásobok. A častejšie rozvody medzi moslimskými pármi než u ostatných vyznaní.
 
Taufiková nie je v zakladaní klubov nováčikom. Predvlani sa podieľala na založení klubov veľmi kontroverzných tém, napríklad Klubu pre polygamiu Ikhwan, ktorý propagoval mnohoženstvo. V súlade s islamom  aj v Malajzii môžu mať muži štyri manželky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu