Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chlapec (13) vážil 22 kíl, psovi kradol žrádlo!

WASHINGTON - Istý pár z amerického mestečka West Longview čelí obvineniam z týrania a páchania násilia na deťoch po tom, čo mali takmer na smrť nechať vyhladovieť svojich päť adoptovaných potomkov.

Jeffreyho a Rebeccu Trebilcockovú (obaja 44-roční) zatkli po dvojmesačnom vyšetrovaní, ktoré odhalilo, že štyri dievčatá vo veku 10 až 13 rokov a jeden chlapec boli dlhodobo zanedbávané a podvyživené. Tínedžer vo svojich trinástich rokoch vážil len 22 kilogramov. Doktor, ktorý ho pred tromi rokmi vyšetroval povedal, že v tom čase vážil a meral ako šesťročný chlapec. Už vtedy údajne trpel podvýživou, podchladením a chradnutím svalstva. Taktiež mal nízku srdcovú frekvenciu a zlomených niekoľko rebier, ktoré boli v rôznom štádiu hojenia.

Chlapec sa momentálne lieči v nemocnici Doernbecher's Children's Hospital, kde mu dianostikovali poruchu rastu a psychickú poruchu, ktoré sa vyvinuli v dôsledku dlhodobého stresu. Jeden z lekárov odhaduje, že tak bude približne o 25 centimetrov nižší ako by mohol byť za normálnych okolností. Naproti tomu obvinený pár spolu so svojim štyrmi biologickými deťmi podľa súdnych dokumentov "vyzerali byť riadne živení a rodičia mali dokonca nadváhu".

Adoptívne deti na súde uviedli, že Trebilcockovci "zabezpečili kuchyňu drôtom a vždy, keď sa niekto pokúsil ukradnúť nejaké jedlo, ozval sa alarm". Tresty za porušenie tohto chorého pravidla sa rôznili; deťom buď nedovolili napiť sa a nechali ich stáť vonku pred domom alebo ich zbili drevenou doskou. Chlapci a dievčatá sa preto uchýlili k tomu, že jedlo kradli od rodinného psa a kozy, ktorú rodina chovala a taktiež sa živili listami rastúcimi v okolí domu.

Dievčatá sa teraz nachádzajú v ochrannej starostlivosti a ich adoptívni rodičia majú súdny zákaz sa k nim priblížiť. "Jedlo patrí medzi najzákladnejšie ľudské potreby. Využívať ho ako prostriedok demonštrácie sily je choré," uviedla štátna zástupkyňa Susan Bauová.

Týrali adoptované deti

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu