Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Výbuch granátu na ubytovni zabil troch ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

OTROKOVICE - Pri výbuchu v izbe na ubytovni v Otrokoviciach zomreli v noci na dnes dvaja muži, ďalší podľahol vážnym zraneniam nad ránom v zlínskej nemocnici.

Povedala to krajská policajná hovorkyňa Jana Bartíková. Podľa informácií v izbe zrejme explodoval granát. Okolnosti výbuchu vyšetruje polícia, na mieste zasahuje aj brnenský pyrotechnik.

Informácie k tragédii sú zatiaľ veľmi strohé. V izbe na šiestom poschodí ubytovne sa okolo 01:00 ozval ohlušujúci výbuch, ktorý vážne poranil troch mužov. "Hoci sa im dve ženy z vedľajších izieb usilovali promptne poskytnúť prvú pomoc, ich snaha bola márna. Dvaja muži zomreli okamžite, tretí o 04:00 podľahol devastujúcim zraneniam v Baťovej krajskej nemocnici," opísala Bartíková.

Udalosť vyšetrujú kriminalisti, pomáha im spomínaný pyrotechnik aj vyšetrovateľ hasičov. "Okrem iného zisťujeme a overujeme aj totožnosť všetkých obetí, príčinu výbuchu a všetky okolnosti," doplnila policajná hovorkyňa.

Operačný dôstojníci na miesto vyslali psychologičku krajského riaditeľstva polície, ktorá poskytla posttraumatickú starostlivosť mladým ženám, ktoré pri udalosti boli ako prvé a usilovali sa o záchranu životov mužov. "V tejto ojedinelej a kritickej situácii sa zachovali úplne ukážkovo," doplnila Bartíková.

Podľa nej objekt výbuch vážne nepoškodil, okrem uvedenej izby, kde explózie rozbili okná. Asi dvadsiatka ďalších ľudí ubytovaných v danej budove napriek tomu využila ponuku prevádzkovateľov a nechali sa presťahovať na iné miesto.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu