Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ďalší prominent obvinený zo sexuálneho napadnutia chyžnej

Mahmúd Abdal Salám Umar
Mahmúd Abdal Salám Umar (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Egyptský podnikateľ a bývalý šéf významnej egyptskej banky bol v pondelok zatknutý kvôli podozreniu, že v luxusnom hoteli na newyorskom Manhattane sexuálne napadol chyžnú. Informovali o tom dnes tlačové agentúry. K napadnutiu došlo len dva týždne potom, čo bol kvôli podobnému obvineniu zatknutý bývalý šéf Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn.

Mahmúd Abdal Salám Umar, bývalý šéf Bank of Alexandria, údajne napadol slúžku, keď v nedeľu večer tamojšieho času do jeho izby v hoteli The Pierre priniesla obrúsky. Umar ju vraj nechcel nechať odísť a nevhodne sa jej dotýkal.
    
Polícii bol prípad ohlásený v pondelok ráno. Hovorca newyorskej polície Paul Browne uviedol, že vyšetrovatelia považujú obvinenia za vierohodné. Podnikateľ teraz čelí obvineniu zo sexuálneho zneužívania, nezákonného zadržiavania, núteného dotýkania a obťažovania.
    
Umar (74) je v súčasnosti predsedom predstavenstva spoločnosti El-Mex Salines, ktorá sa zaoberá obchodom so soľou. Spoločnosť sa k obvineniam odmietla vyjadriť.
    
Umar sa dostal do podobnej situácie ako Strauss-Kahn, ktorý bol 14. mája zatknutý pre podozrenie z pokusu o znásilnenie. Finančník čelí obvineniu z toho, že vo svojej hotelovej izbe nútil chyžnú k orálnemu sexu, za čo mu hrozí 25 rokov väzenia. Strauss-Kahn trvá na tom, že je nevinný.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu