Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bývalý šéf MMF bude zbavený obvinení, tvrdí jeho právnik

Benjamin Brafman
Benjamin Brafman (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Bývalý riaditeľ Medzinárodného menového fondu Dominique Strauss-Kahn bude v procese kvôli údajnému pokusu o znásilnenie a sexuálnemu útoku nakoniec zbavený obvinenia. V rozhovore zverejnenom dnes v izraelskom denníku Haarec to povedal jeden z obhajcov Benjamin Brafman.

"Vyhlási, že necíti vinu, a nakoniec bude zbavený obvinení," vyhlásil podľa agentúry AFP právnik v prvom rozhovore po zadržaní svojho mandanta.
    
Šéf MMF, o ktorom sa pred vypuknutím aféry špekulovalo ako o možnom kandidátovi francúzskych prezidentských volieb v roku 2012, bol minulú sobotu zadržaný v New Yorku kvôli údajnému pokusu o znásilnenie chyžnej v luxusnom hoteli na Manhattane. V piatok bol newyorským súdom na kauciu prepustený z väzby do domáceho väzenia.
    
"Nič nie je isté, ale podľa toho, čo pozorujem vo vyšetrovaní, bude (Strauss-Kahn) oslobodený ... Urobil na mňa veľký dojem. Cez okolnosti to zvláda dobre," tvrdí obhajca. Bývalý šéf MMF podľa neho nie je šťastný, že čelí obvineniam z činov, ktoré nespáchal.
    
Šesťdesiatdvaročný obhajca podľa AFP v USA patrí medzi špičku vo svojom odbore. V minulosti obhajoval niekoľko amerických hviezd, okrem iného aj zosnulého popového speváka Michaela Jacksona. S izraelským listom hovoril pri príležitosti súkromnej návštevy Izraela.
    
Ak súd uzná Straussa-Kahna vinným, mohlo by mu hroziť 25 rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu