Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Starenka (91) predáva samovražedné héliové súpravy!

Samovražedná súprava s héliom
Samovražedná súprava s héliom (Zdroj: Russel Odgen)

LA MESA - Americkí federálni agenti vtrhli do domu Kalifornčanky, ktorá záujemcom o samovraždu cez internet predáva héliové masky. Sharlotte Hydornová agentúre AP povedala, že agenti jej zhabali počítače, šijací stroj a škatule s vyrobenými samovražednými súpravami.

Hydornová je majiteľkou firmy GLADD a súpravy, čo sú v podstate plastové vrecká s trubicami na prívod hélia, ponúka za 60 dolárov (43 eur). V decembri sa pomocou nich zabil 29-ročný muž.

Hydornová v telefonickom rozhovore 45 minút po skončení 10-hodinovej razie povedala, že čelí obvineniam z podvodu. Ako dodala, stále je otrasená a na upokojenie konzumuje zmrzlinu.

Hydornová súpravy predáva tri roky. Tvrdí, že nechce zarábať ale pomôcť ľuďom v bolestiach. Jej manžel zomrel na rakovinu hrubého čreva.

Agenti zhabali aj korešpondenciu s členmi organizácie Final Exit, ktorá poskytuje podporu ľuďom, čo chcú ukončiť svoj život. Skupina má v USA asi 3000 členov a v Arizone a Georgii čelí obvineniam z porušovania zákonov o asistovanej samovražde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu