Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Trestné oznámenie na šéfa MMF zvažuje aj novinárka

Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn

PARÍŽ - Francúzska žurnalistka a spisovateľka Tristane Banonová zvažuje podanie trestného oznámenia na šéfa Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominiqua Straussa-Kahna pre sexuálny útok, ktorý údajne spáchal v roku 2002. Agentúru Reuters o tom v sms správe informoval jej právny zástupca David Koubbi.

Povedal, že k incidentu došlo, keď jeho klientka išla za vtedajším ministrom financií Straussom-Kahnom do bytu, aby s ním urobila rozhovor.

"Zvažujeme podanie trestného oznámenia," bolo napísané v jeho esemeske pre Reuters. V rozhovore pre francúzsku televíziu v roku 2007, v ktorom bolo meno Straussa-Kahna vypípané, Banonová povedala, že sa ju pokúšal násilím vyzliecť, keď s ním robila rozhovor.

K incidentu sa počas víkendu vo francúzskych médiách vyjadrila aj jej matka Anne Mansouretová, ktorá je političkou v Straussovej-Kahnovej Socialistickej strane (PS). Povedala, že dcéru vtedy odhovorila od podania trestného oznámenia, čoho teraz ľutuje.

Straussa-Kahna počas víkendu v New Yorku obvinili zo sexuálneho útoku na hotelovú chyžnú, ktorú sa údajne pokúsil znásilniť. Podľa vyjadrenia svojho právneho zástupcu šéf MMF vyhlasuje, že je nevinný.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu