Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Pri diaľnici našli 10 mŕtvol: Prostitútky, mladíka aj batoľa!

Polícia prehľadáva pobrežie Zobraziť galériu (2)
Polícia prehľadáva pobrežie

NEW YORK - Vraždy najmenej desiatich ľudí, ktorých pozostatky objavili policajti na brehu mora neďaleko New Yorku, nemá podľa vyšetrovateľov zrejme na svedomí jeden vrah. Pravdepodobnejšie je, že zarastenú oblasť pri diaľnici považovalo niekoľko rôznych páchateľov za vhodné miesto, kde sa zbaviť tela obete. Agentúre AP to povedal policajt, ktorý sa podieľa na vyšetrovaní.

Na brehu mora pri diaľnici Ocean Parkway, ktorá vedie z New Yorku na východ k Long Islandu, našli policajti vlani v decembri štyri mŕtve ženy. Tento rok v marci a apríli našli telesné pozostatky ďalších šiestich ľudí.

Vraždy štyroch žien, ktorých telá objavili ako prvé, podľa policajtov zrejme prepojené. Obeťami boli prostitútky vo veku od 24 do 28 rokov. Všetky ženy sa na internetovom inzertnom serveri Craigslist dohodli na stretnutí s klientom, ale nevrátili sa z neho a bolo po nich vyhlásené pátranie.

Ďalšie obete ale zrejme s prípadom nesúvisia. Policajtom sa podarilo medzi pozostatkami identifikovať hlavu a paže dvadsaťročnej prostitútky, ktorú zavraždili pred niekoľkými rokmi. v roku 2003 polícia na mieste vzdialenom asi 70 kilometrov od súčasného nálezu objavila iné časti jej tela.

Ďalšou identifikovanou obeťou bol asi dvadsaťročný muž ázijského pôvodu. Jedno z nájdených tiel patrilo zhruba dvojročnému dieťaťu.

"Je jasné, že oblasť... bola využívaná nejakú dobu pre odhadzovanie ľudských tiel," povedal vyšetrovateľ Thomas Spot. "Akokoľvek je to nechutné a znepokojujúce, nie je tu dôkaz o tom, že by všetky tieto ľudské pozostatky mal na svedomí jeden mnohonásobný vrah," dodal.

Polícia začala okolie pobrežnej diaľnice prehľadávať vlani po zmiznutí Shannan Gilbertovej, ktorá sa živila ako spoločníčka. Jej telo ale medzi nájdenými pozostatkami nebolo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu