Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jedna z najslávnejších vrahýň je mŕtva, zomrela vo väzení

Dorothea Puenteová je mŕtva
Dorothea Puenteová je mŕtva

NEW YORK - Vo veku 82 rokov zomrela v kalifornskom väzení jedna z najslávnejších sériových vrahýň v Spojených štátoch Dorothea Puenteová. Svoje obete brala do domu ako podnájomníkov, kde ich najprv okradla, potom zabila a nakoniec pochovala na záhrade pri dome.

Puenteová zomrela prirodzenou smrťou, vo väzení bola od roku 1993 za tri vraždy, za ktoré ju odsúdili na doživotie bez možnosti predčasného prepustenia. Bola obvinená aj z ďalších  šiestich vrážd, ale porota u nich nedospela k verdiktu, uviedla správa väzníc v Kalifornii (CDCR).

Puenteová pôsobila na ľudí ako láskavá babička, pritom však bola jednou z najslávnejších sériových vrahýň v Spojených štátoch. Jej prvý trestný čin sa odohral v roku 1980, kedy prevádzkovala penzión na poschodí svojho domčeka v Sacramente. O dva roky neskôr bola odsúdená na päť rokov väzenia za to, že svojim podnájomníkom v dôchodkovom veku podávala drogy a potom ich okradla.

Predčasne ju prepustili na slobodu, babka ale pokračovala v rovnakom duchu. Celý svoj ​​dom premenila na penzión a prenajímala izby starým alebo hendikepovaným ľuďom.

Na jej podozrivé počínanie upozornilo v roku 1988 isté združenie, ktoré k nej poslalo duševne chorého človeka, ale ten neskôr záhadne zmizol. Po výsluchu polícia prehľadala záhradu starej dámy a našla v zemi zakopaných sedem tiel. Pri procese vyšlo najavo, že starenka zabíjala svoje obete, aby mohla poberať ich dávky sociálnej pomoci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu