Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Bývalým priateľkám odsekol hlavy, ruky i nohy!

Sweenyho obraz poslúžil polícii ako dôkaz Zobraziť galériu (5)
Sweenyho obraz poslúžil polícii ako dôkaz

LONDÝN - John Sweeney je doslovným stelesnením zla. Pred pár rokmi totiž zavraždil a zmasakroval svoje dve bývalé priateľky. Súd, ktorý o tom pred pár dňami rozhodol sa však obáva, že obetí vraha bude oveľa viac.

Päťdesiatštyriročný Sweeney, ktorý si už odkrúca doživotný trest za pokus o vraždu bývalej milenky, počas súdneho pojednávania neprejavil žiadne emócie čo svedčí o jeho zvrátenom charaktere. Svojim obetiam odsekol hlavy, ruky a chodidlá a zohavené mŕtvoly vyhodil do kanála, čím polícii na dlhú dobu znemožnil identifikovať ich pozostatky. Scotland Yard však muža nakoniec dolapil vďaka jeho záľube v zaznamenávaní svojich zvrátených činov v maľbách a básňach.

Jednej žene sa však akoby zázrakom podarilo Sweeneyho útok prežiť. Stalo sa to ešte v roku 1994, keď šialenec pripútal Deliu Balmerovú (40) k posteli a pri hlave jej držal zbraň, presne ako v Ruskej rulete. Život jej zachránil odvážny sused, ktorý Sweenyho pomocou bejzbalovej pálky odohnal preč. "Nad hlavou držal sekeru, aby ma dokončil. Bola som si istá, že čoskoro zomriem," povedala Balmerová na súde.

Zločinec polícii unikal dlhých sedem rokov, počas ktorých im zanechával ironické odkazy. Zlom nastal pred desiatimi rokmi, keď ho zatkli na jednom z londýnskych stavenísk. To však polícia ešte nevedela, že okrem pokusu o vraždu má na svedomí vraždy ďalších dvoch žien.

Tou prvou bola bývalá modelka Melissa Halsteová (33). "Ak niekedy zmiznem, bude to preto, že ma zabil John," povedala sestre krátko pred svojou smrťou. Jej predtucha bola bohužiaľ správna. Melissine zmrzačené telo našli ležať v kanáli v Rotterdame, kde párik žil. Druhou obeťou bola drogovo závislá Paula Fieldsová (31), jej pozostatky objavili v severnom Londýne zabalené do igelitu.

Sweeney sa neskôr dopustil osudnej chyby, ktorá ho stála slobodu. Na obrazoch, ktoré maľoval, zachytával zverstvá, ktoré napáchal na svojich obetiach. S tým istým zámerom písal aj básne. Na základe DNA testov ho polícia nakoniec usvedčila, domnieva sa však, že Sweeney zabil minimálne ďalších piatich ľudí. Momentálne je už obávaný zabijak za mrežami zatiaľ čo polícia stále pokračuje vo vyšetrovaní a hľadá ďalšie dôkazy.



Zabijak John Sweeney
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu