Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Poplach v Nemecku: Z psychiatrie ušiel nebezpečný vrah

Andrej W. Zobraziť galériu (2)
Andrej W.

HEIDELBERG - Pomätený vrah Andrej W., ktorý vlani v Nemecku naháňal strach ženám za volantmi taxíkov, utiekol dnes z psychiatrickej nemocnice vo Wieslochu neďaleko Heidelbergu na juhozápade Nemecka, varovala nemecká polícia.

Dvadsaťdeväťročný muž ruského pôvodu si odpykával na psychiatrii doživotný trest za vraždy taxikárok, ktoré najskôr ubodal na smrť a potom znásilnil. Jedna z dvoch obetí jeho útok prežila, ale zostala ochrnutá.
      

Polícia dnes povedala, že vrah ušiel z uzamknutého oddelenia psychiatrickej nemocnice. Zároveň naliehavo varovala taxikárov, aby sa mali na pozore, a motoristov, aby nezastavovali stopárom.
      

Po utečencovi pátrali vrtuľníky a približne 50 policajtov prehľadávalo park okolo nemocnice vo Wieslochu pre prípad, že by sa ešte stále nachádzal v jej blízkosti.
      

K obom útokom na taxikárky došlo podľa agentúry DPA vlani v júni na pobreží Bodamského jazera v častiach obývaných zámožnými ľuďmi. Viedli k štvordňovej naháňačke na páchateľa, ktorého napokon polícia zadržala na druhom konci Nemecka, v záhradnom domčeku pri Berlíne. Vo februári ho súd uznal za vinného.
      

Muž má nemecké občianstvo, ale hovorí iba po rusky a je posadnutý pohlavnými vzťahmi so zohavenými, mŕtvymi ženami, zdôvodnil rozsudok sudca Jürgen Bischoff.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu