Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Slovák dostal na Morave 8 rokov za pokus o megapodvod

Pobočka KB v Uherskom Hradišti
Pobočka KB v Uherskom Hradišti

BRATISLAVA/OLOMOUC - Päťkrát trestaný Slovák Martin Miklovič sa rozhodol, že sa poriadne "nabalí". Prišiel do banky v Uherskom Hradišti na Morave so šekom na 900-tisíc eur a chcel si ho nechať preplatiť. Kde jeho plán zlyhal, môže analyzovať vo väzení.

Miklovič (35) svoj plán odštartoval ešte v lete v lete 2008. Dopredu informoval, že bude chcieť preplatiť šek na vysokú sumu peňazí. Do Komerčnej banky prišiel pod iným menom a preukázal sa falošnými dokladmi.

Pracovníčka banky bola obozretná. Spísala príkaz na inkaso a šek poslala do pražskej centrály. Odtiaľ však prišla informácia, že cenina anglickej banky je falošná a nepreplatia ju. Neskôr to potvrdila aj finančná inštitúcia z Veľkej Británie.

Slovák sa na súde obhajoval, že šek mal od svojej známej Renáty Weissovej, Slovenky, žijúcej v španielskom Madride. Údajne chcela začať podnikať a od neho kupovala firmu. Nevedel, že ide o podvod, zaprisahával sa.

Vrchný súd mu neuveril. Jeho "známa" už pred časom dostala 13 rokov, Miklovič si odsedí osem. VS tak potvrdil verdikt krajského súdu z marca tohto roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu