Piatok31. máj 2024, meniny má Petrana, Petronela, Nela, zajtra Žaneta

Bin Ládin predbehol kráľovskú svadbu i Jacksona!

Usama bin Ládin
Usama bin Ládin

LOS ANGELESs - Britská kráľovská svadba sa stala jednou zo spravodajsky najsledovanejších udalostí 21. storočia, ale v rebríčku ju už stihla predbehnúť smrť vodcu teroristickej siete al-Kájda Usámu bin Ládina. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Global Language Monitor, ktorý dnes cituje agentúra Reuters.

Od noci z nedele na pondelok, keď americký prezident Barack Obama oznámil, že americké špeciálne komando zabilo bin Ládina pri akcii v pakistanskom Abbottábáde, do štvrtkového vydania prieskumu, vygeneroval bin Ládinov príbeh viac než 84 miliónov odvolávok v globálnych médiách a na internete.
 
teraz je tak bin Ládinova smrť treťou najväčšou spravodajskou udalosťou 21. storočia. Svadba britského princa Williama s Kate Middletonovou je teraz na piatej priečke s viac než 63 miliónmi odvolávok. Za ňou s 56 miliónmi nasleduje náhla smrť Michaela Jacksona v roku 2009.
Avšak najväčšou spravodajskou udalosťou sveta od
1. januára 2000 zostáva vzostup Číny čoby ekonomickej a politickej mocnosti; tejto téme bolo venovaných viac ako 300 miliónov vstupov. Na druhom mieste sa drží so
123 miliónmi zvolenia Baracka Obamu za prezidenta USA.
 
Texaská spoločnosť Global Language Monitor (GLM) použila algoritmus na zistenie citácií v 75 000 najvýznamnejších svetových tlačených a elektronických médiách, internete, blogoch, Twitteri, Facebooku a ďalších.
 
Do druhej desiatky udalostí, ktoré zatiaľ pohli dvadsiatym prvým storočím, potom podľa jej zistení patrí napríklad vojna proti teroru, vojna proti hnutiu Taliban, vojna v Iraku a vojna v Afganistane, rovnako ako pátranie po bin Ládinovi. Ale napríklad aj smrť pápeža Jána Pavla II., hurikán Katrina alebo nová, v tomto roku aktuálna téma "Sociálne médiá ako strategická zbraň".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu