Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Poľský generál varuje: Euro 2012 je najlepší čas pre teroristov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VARŠAVA - Poľsku hrozí veľké nebezpečenstvo, ak sa potvrdí informácia, že USA získali správy o úkryte Usámu bin Ládina v tajnom väzení CIA v Poľsku. Bývalý generál špeciálnych síl reagoval na tieto údaje nemilosrdnou kritikou premiéra Donalda Tuska.

Premiér, ktorý tieto tvrdenia nepopiera, ale namiesto toho sa "naparuje pred kamerami a snaží vyhrievať v žiare úspechu Američanov, stratili pud sebazáchovy". Tvrdí to generál Slawomir Petelicki, ktorý je zakladateľom poľskej jednotky rýchleho nasadenia GROM a čestným členom americklých Navy SEALs.

O údajnej informácii od jedného z väzňov CIA v tajnom zariadení v Poľsku informoval newyorský korešpondent portálu wirtualnapolska. Hrozí nám prípadná odveta Al-Kájdy? Stane sa Poľsko terčom?, pýta sa portál. Generál Petelicki nepochybuje o tom, že hrozba je veľmi vážna.

Poukazuje pritom na skutočnosť, že Španielsko disponovalo oveľa menším kontingentom v Iraku ako Poľsko v Afganistane. Napriek tomu v Madride v roku 2004 došlo k najväčšiemu teroristickému útoku v Európe od Lockerbie v roku 1988. Zahynulo pritom 191 ľudí a 1900 bolo zranených. "Euro 2012 sa blíži. To je najlepší čas pre teroristov, aby zaútočili", citoval portál poľského generála.

Vláda sa podľa neho ocitla v slepej uličke, premiér sa totálne skompromitoval. "Vidiac taký neprofesionálny prístup, bojím sa, že by to mohlo viesť k ďalšej tragédii," uviedol.

Petelicki je podľa svojich slov šokovaný správaním sa premiéra Donalda Tuska, ktorý namiesto toho, aby poprel správy o poľskom podiele na odhalení bin Ládina,"naparuje sa pred kamerami a snaží sa vyhrievať v žiare úspechu Američanov." Jeho správanie sa označil za "triky, ktoré priťahujú nebezpečenstvo pre Poľsko a Poliakov". Tusk predstavuje "politický cynizmus a bezohľadnosť, ktoré nás môžu vyjsť draho," varoval generál.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu