Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Médiá perlili: Prezident Obama je mŕtvy!

Aj veľké médiá robia pardoxné chyby Zobraziť galériu (2)
Aj veľké médiá robia pardoxné chyby

SACRAMENTO - Spravodajskí moderátori v USA sa kvôli podobne znejúcemu priezvisku amerického prezidenta Baracka Obamu a krstnému menu zabitého šéfa teroristickej siete al-Kájda Usámu bin Ládina (po anglicky Osama) poriadne zapotili. V rade správ, televíznych grafik aj na Twitteri sa totiž objavilo, že Obama bin Ládin je mŕtvy.

Istý moderátor vo Washingtone dokonca povedal: "... prezident, povedal národu, že prezident Obama je skutočne po smrti." Samozrejme sa potom ihneď opravil. "Ospravedlňujem sa ... Usáma bin Ládin je mŕtvy."

Zámene Obamu za Usámu sa nevyhli ani veľké spravodajské televízne stanice CNN a FOX News. Televízia ABC News tak podľa svedeckých správ na Twitteri urobila na svojom webe hneď dvakrát.

Niektorí čitatelia a diváci okamžite obvinili médiá, že zámerne prirovnávajú prezidentovo meno s bin Ládinovým. "Ide ale naozaj o kombináciu dyslexie, mimoriadnej snahy vydať správy rýchlo a prekvapenia zo samotnej smršte spravodajstva," vysvetlil FOX40.

Na malých monitoroch kontrolných miestností naviac mená Obama a Osama (po slovensky Usáma), ktoré sú v pásme obrazovky určené pre priebežné televízne spravodajstvo písané veľkými písmenami, vyzerajú veľmi podobne. Text pre moderátorov je navyše v čítacom zariadení písaný vždy veľkými písmenami.

Ako upozorňuje FOX40, svoju daň si vyberie aj jazyková únava. Hlásatelia pri čakaní na tlačovú konferenciu, ktorej začatie odkladali, museli totiž v prejave improvizovať.



Mrtvy Obama
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu