Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Opilci sa plavili 11 hodín v člne s jedným veslom!

Jeden z mužov máva o pomoc
Jeden z mužov máva o pomoc

LONDÝN - Trojica opitých Angličanov dostala šialený nápad keď sa uplynulý víkend vybrala na malom nafukovacom člne splaviť Anglický kanál. Silné morské prúdy ich však zanieslii vyše tri kilometre od pobrežia pričom mali k dispozícii iba jedno veslo!

Muži vyplávali z pobrežného mesta Littlehampton v sobotu o deviatej večer pričom boli vybavení fľašou vína a oblečení len do šortiek a tričiek s krátkym rukávom. Čoskoro si však uvedomili, že ich výlet by sa nemusel skončiť šťastne a začali mávať rukami o pomoc.

Tej sa dočkali o ôsmej hodine ráno nasledujúci deň, čiže až o jedenásť hodín neskôr, keď ich z pláže zbadal istý pozorovateľ vtákov. Potužení námorníci vo veku 15 až 25 rokov si mysleli, že doplávali až k francúzskemu pobrežiu, pretože záchranárov vítali pozdravom "Bonjour". Mužov previezli do nemocnice, pretože boli podchladení.

"Títo traja džentlmeni mali ohromné šťastie, že si ich niekto všimol, a že prežili chladnú noc na mori bez teplého oblečenia a záchranných viest. I tie najmenšie vlny mohli ich čln prevrhnúť a oni by nemali žiadnu šancu," uviedol vedúci záchranného tímu Nick White. Muži sa plne zotavili a momentálne sa už nachádzajú vo svojich domovoch.



Opilci v člne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu