Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Slovákov sa ujal Červený kríž, prišli náhradným autobusom

Dovolenkári prespali v telocvični
Dovolenkári prespali v telocvični

BRATISLAVA - Slovenskí dovolenkári, ktorým v nedeľu večer na severovýchode Francúzska zhorel autobus, sú už doma. Po tom, ako museli stráviť noc v improvizovaných podmienkach v telocvični, prišiel po nich náhradný autobus spoločnosti Turancar.

Takmer sedemdesiatke Slovákov sa skončil päťdňový veľkonočný pobyt. Asi o pol ôsmej večer vyrazili z Paríža po diaľnici smerom k východným hraniciam krajiny. Okolo ôsmej sa odrazu zo zadnej časti vozidla začali valiť kúdoly dymu. Vodič bol podľa portálu tvnoviny.sk nútený zastaviť na krajnici.

"Dym rýchlo stúpal z autobusu, ale my sme mali šťastie, nikto nespanikáril a všetci sme vyšli von," uviedla pre francúzsky portál lunion.presse.fr sprievodkyňa Libuše Trtlíková. Autobus začal horieť. Na miesto prišli hasiči, ktorí požiar uhasili. Polícia zatiaľ vykonala dychovú skúšku u vodičov a preskúmala ich licencie. Príčina požiaru sa skúma, podľa slovenského šoféra išlo asi o problém s elektronikou.

Dovolenkári museli stráviť noc v improvizovaných podmienkach, v telocvični mesta Remeš. "V spolupráci s miestnou políciou a Červeným krížom bolo učastníkom zájazdu zabezpečené náhradné ubytovanie, jedlo a pitie," uviedol pre Topky.sk riaditeľ Turancaru Pavol Komora.  Zo Slovenska ešte v ten deň vyrazil náhradný autobus, ktorý po 66 Slovákov prišiel v pondelok krátko popoludní.

"Klienti prišli na Slovensko namiesto plánovaného príchodu v pondelok v poludňajšich hodinách, v utorok v ranných hodinách," dodal Komora. Incident zaregistrovalo aj ministerstvo zahraničných vecí. "Podľa našich informácií sú všetci v poriadku," informoval hovorca rezortu Ľuboš Schwarzbacher.

Slovákov sa v Remeši ujal Červený kríž:

 

 

Veľká časť autobusu zhorela:

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu