Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V Prahe sa prevrátil autobus: 1 mŕtvy, 13 zranených

Hasiči a policajti na mieste nehody Zobraziť galériu (2)
Hasiči a policajti na mieste nehody

Aktualizované

PRAHA - Na pražskom Zličíne pri nákupnom centre Globus dnes spadol autobus do rokliny. Vodič na mieste zahynul. Ďalších trinásť cestujúcich sa zranilo, z toho dvaja vážne, prvotné správy hovorili o šestnástich. Uviedla to hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jiřina Ernestová a hovorkyňa hasičov Pavlína Adamcová.

Na mieste zasahujú zdravotníci, hasiči a policajti, privolaný bol aj vrtuľník. Malo ísť pravdepodobne o autobus, ktorý preváža návštevníkov obchodného centra od zličínského metra. Všetkých zranených už previezli do zdravotníckych zariadení.

Nehoda sa stala okolo desiatej hodiny dopoludnia medzi železničnou traťou a Globusom neďaleko Sárskej ulice. Autobus stojí čiastočne na boku prednej kabíny a opiera sa o viac než pätnásťmetrovú skalu, z ktorej spadol. Vozidlo sa zastavilo iba niekoľko metrov od jazera.

Podľa serveru novinky.cz autobus prerazil plot za obchodným centrom Globus. Okolo 11:45 z kabíny vyslobodili mŕtveho vodiča. Kvôli váhe chcú autobus spustiť dolu, potom vrak odtiahnu. Príčinu nešťastia vyšetruje polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu