Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tučné rodiny za 14-tisíc naučia ako nakupovať zdravé jedlo

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MANCHESTER - Britská verejnosť je pobúrená rozhodnutím úradov, ktorí sa chystajú obézne rodiny naučiť ako nakupovať zdravé jedlo. Tento "špás" ich vyjde na 12-tisíc libier, čo je v prepočte takmer 14-tisic eur.

Matky a otcovia obéznych detí zo severozápadu Anglicka sa zúčastnia turné po supermarketoch kde im ukážu, ako sa vyvarovať kúpe nezdravého jedla a namiesto toho si zaobstarať ovocie a zeleninu.

Úrady dúfajú, že desaťtýždňový kurz pre tridsať rodín pomôže znížiť mieru obezity v Manchestri a jeho okolí, kde takmer štvrtina všetkých desať a jedenásťročných detí trpí vysokou mierou nadváhy.

Aliancia daňových poplatníkov ale zúri, pretože náklady na tento projekt sa vyšplhajú do výšky 400 libier (cca 454 eur) na rodinu. Jeho členovia sa domnievajú, že peniaze by sa dali využiť efektívnejším spôsobom. "Daňoví poplatníci budú o veci diskutovať, či majú workshopy vôbec nejaký zmysel," uviedla ich hovorkyňa.

Predstavitelia mesta však oponujú a tvrdia, že "chcú, aby si mladí ľudia osvojili zdravý životný štýl a znížili tak riziko vážnych ochorení v neskoršom veku".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu