Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Starú vraždu pomohlo policajtom objasniť tetovanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LOS ANGELES - Tetovanie pomohlo losangeleským policajtom vyriešiť dlho neobjasnenú vraždu. Na hrudi Anthonyho Garciu (25) totiž bola detailne zachytená scéna z vybavovania účtov medzi miestnymi gangmi z roku 2004.

Porota vďaka tomu usvedčila Garciu z vraždy, napísal dnes denník Los Angeles Times. Policajti za krátko zadržali Garciu kvôli menšiemu priestupku a pred prepustením ho do databázy odfotili bez trička. Podobný proces je u členov losangeleských gangov obvyklý, podľa tetovania napríklad môžu svedkovia nejakého napadnutia útočníkov identifikovať.

Garciové tetovanie však bolo nezvyčajné a upútalo pozornosť policajtov, ktorému sa v roku 2004 nepodarilo objasniť vraždu Johna Juareza. Na Garciovej hrudi totiž boli všetky detaily z miesta činu - predajňa alkoholu, pred ňou zastrelený muž ležiaci presne tak, ako ho policajti našli, dokonca aj vianočné svetlá na streche predajne. Na zabitého strieľal vrtuľník, čo je prezývka, pod ktorou Garcia vystupoval vo svojom gangu.

Polícia Garciu znova zatkla a do cely s ním umiestnila agentov prezlečených za iných členov losangeleských gangov. Garcia sa im priznal, že dávno neobjasnenú vraždu skutočne spáchal. Priznanie spoločne s tetovaním potom poslúžili ako hlavné dôkazy pre jeho usvedčenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu