Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zriadili tábor, kde budú naprávať zoženštelých chlapcov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KUALA LUMPUR - Organizácie na ochranu ľudských práv ostro skritizovali tábor v Malajzii, zriadený na nápravu dospievajúcich chlapcov so zženštiným správaním.

Predstavitelia z oblasti školstva a výchovy v severovýchodnom malajzijskom štáte Terengganu vyhlásili, že štvordňový "kurz rozvoja osobnosti" sa uskutočnil po prvý raz tento mesiac. Cieľom je podľa nich zmeniť strojenosť a afektovanosť v správaní chlapcov a nie ich sexuálnu orientáciu.

Organizácie na ochranu ľudských práv a novinári uviedli, že táto iniciatíva podporuje homofóbiu v prevažne moslimskej krajine a porušuje zákony na ochranu dieťaťa. Úrady vybrali zo štátnych škôl v Terengganu 66 chlapcov vo veku 13 až 17 rokov a poslali ich do tábora. Organizátori vyhlásili, že všetci vybraní žiaci mali možnosť rozhodnúť sa, či sa kurzu zúčastnia alebo nie.

"Ide o program zameraný na budovanie osobnosti. Dúfame, že žiaci odídu po absolvovaní tábora domov silnejší po fyzickej a duševnej stránke," povedal šéf školského úradu v štáte Terengganu. Chlapci na kurze absolvujú okrem hodín náboženstva aj aktivity ako paintball alebo pochod džungľou.

Sex homosexuálov, dokonca i dobrovoľný, je v Malajzii protizákonný a trestá sa 20 rokmi väzenia a bičovaním.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu