Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Za víza pre transku zaplatil 12-tisíc, o 14 dní mu ušla!

Ian so svojou transexuálnou ženou Zobraziť galériu (3)
Ian so svojou transexuálnou ženou

LONDÝN/BRATISLAVA - Ian Young (32) utratil 12-tisíc libier (cca 13 500 eur), aby získal pre jeho malajzijskú manželku Fatine (38) britské víza. Fatine, ktorá sa narodila ako Mohammed Fazdil Min Bahar, vyhlasovala, že pokiaľ by sa vrátila do vlasti, zavreli by ju pre homosexualitu. Po dvoch týždňoch, kedy získala právo na pobyt, od Iana utiekla!

"Utratil som všetko, čo som mal, každú penny. Prišiel som o prácu, stratil dom a nakoniec som prišiel o manželku. Pri pohľade späť som si uvedomil, že chcela iba získať vízum. Cítim sa ako blázon. Toto malo byť najšťastnejšie obdobie môjho života," hovorí sklamaný Ian.

Pár sa stretol, keď Young pracoval ako strážca v Malajzii. Spočiatku nevedel, že Fatine je muž. Keď objavil jej tajomstvo, pokračoval aj naďalej vo vzťahu, pričom odmietol, aby sa dala preoperovať na ženu. Počas troch rokov sa Ian, ktorý mal predtým osemročný vzťah so ženou, preorientoval na homosexuála a Fatine sa presťahovala do jeho domu v Derby na šesťmesačné turistické vízum. Dvojica mala civilný obrad v roku 2009.

Spolu sa snažili o získanie úplných víz, čo úrady spočiatku odmietali. Vystresovaný muž, ktorý bojoval aj s hnevom svojich rodičov, nakoniec začal brať antidepresíva a pokúsil sa aj o samovraždu predávkovaním. Keď nakoniec Fatine dostala trvalý pobyt, Ian bol šťastný a začal plánovať ich spoločnú budúcnosť. O dva týždne neskôr sa však jeho partnerka odsťahovala za priateľmi do iného mesta, kde sa chce živiť ako herečka. 

"Náš vzťah bol v poriadku, ale poznačený strachom nielen o získanie víz, ale aj o to, kde na ne zoženieme peniaze. Náklady sa pohybovali v tisícoch. Ako školník som zarábal 640 libier mesačne," povedal finančne zruinovaný Ian, ktorému dokonca matka prispela sumou 2-tisíc libier.

"Musím sa priznať, že som zanedbával Fatine, keď som bol v depresii. Chcel som jej len povedať, že sa spolu cez to dostaneme, ale nemá záujem. Snažím sa naštarovať vlastný biznis, stále som v dlhoch, ale idem ďalej a chcem sa postaviť opäť na nohy," dodáva poučený mladík. 

Fatine sa však bráni, že aj ona robila veľké obete, keď sa zo svojej vlasti presťahovala do Veľkej Británie žiť so školníkom, ktorý ju nakoniec sklamal svojím spravaním. "Na konci ma úplne ignoroval. Je to strašné, keď človek, ktorého milujete, takto s vami zaobchádza. Obetovala by som kvôli nemu život," hovorí obviňovaná žena. Podľa nej sa pár rozišiel po prudkej hádke, kedy ju Ian nechal bez peňazí a opustenú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu