Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Drive Thru cintorín: Na poslednej rozlúčke nevystúpite z auta!

Drive Thru cintorín
Drive Thru cintorín

LOS ANGELES - Ľudia v kalifornskom meste Compton sa môžu naposledy rozlúčiť so zosnulým, bez toho aby pritom museli vystúpiť z auta. Stačí keď prejdú okolo zasklenej vitríny s nebožtíkom, podobne ako keby si treba z auta nakupovali rýchle občerstvenie. Informoval o tom denník The Los Angeles Times (LAT).

"Je to jedinečný rys, ktorý nás odlišuje od ostatných pohrebných ústavov," povedala denníku Peggy Scottová Adamsová, ktorá cintorín nesúci meno jej zosnulého manžela Roberta Lee Adamsa prevádzkuje. "Môžete sem prísť po práci, nemusíte riešiť parkovanie, kondolenčnú knihu môžete podpísať vonku a rodina vie, že ste jej prejavili úctu. Je to pohodlné," dodala.

Podľa LAT ide tiež napríklad o rýchly spôsob, ako sa v Comptone rozlúčiť so známymi osobnosťami. Služba vyhovuje aj seniorom, ktorí nemusia vystupovať z auta. Handicapovaní ľudia potom okolo vitríny môžu jednoducho prejsť na kolieskovom kresle. Jednoduchú rozlúčku so zosnulým vítajú aj tí, ktorí majú problém vstupovať do pohrebného ústavu. 

Väčšina zákazníkov napriek tomu dáva prednosť tradičnej rozlúčke vnútri pohrebného ústavu alebo v jeho kaplnke. Podľa majiteľky zariadenia pritom ide o jediný takýto cintorín v južnej Kalifornii. Ďalšie podobné sú napríklad v Chicagu alebo v štáte Louisiana.

 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu