Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zhúlenec prežil v lodnom kontajneri 9 dní, s mŕtvolou!

ilustračné foto
ilustračné foto

DHAKA/BRATISLAVA - Dvaja bangladéšski prístavní robotníci zaspali v kontajneri, ktorý naložili na loď do Singapuru. Bez jedla a pitia sa plavili vyše týždňa, pričom jeden z nich šok a fyzické vyčerpanie neprežil. Druhý Bangladéšan tak strávil zavretý niekoľko dní s mŕtvolou.

Din Islam (30) a jeho kolega Alamgir si schrupli po užítí marihuany v chittagonskom prístave. Pri sebe nemali nič, iba škatuľku cigariet. O deväť dní ich objavili zamestnanci Pasir Panjongu, terminálu v Singapure po tom, čo počuli hlasné búchanie z kontajnera.

"Zaspali sme a nevedeli, že kontajner bol naložený. V čase, keď sme sa prebudili, už sme boli pravdepodobne na lodi," povedal Din médiám. Jeho spolupracovník, ktorého vek sa odhaduje približne na 40 rokov, sa zrútil a zomrel po 7 dňoch v nedobrovoľnom väzení. Ani jeden z mužov pri sebe nemal cestovné doklady. "Naozaj som nevedel, čo robiť. Bol som veľmi vystrašený... Plakal som a modlil som sa k Bohu za zázrak. Modlil som sa za svoj život," dodal Din.

Singapurská polícia neverí, že muži mali nečisté úmysly. Avšak niektorí im neveria a tvrdia, že sa do kontajnera nechali zavrieť, aby si mohli nájsť zamestnanie v zahraničí. Už aj predtým sa ľudia pokúšali o získanie azylu útekom z Bangladéša do Malajzie a veľa z nich pri strastiplnej a neľudskej ceste zomrelo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu