Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Utečenec z Konga mal falošné doklady, chce azyl na Slovensku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SOBRANCE - Štátny príslušník Demokratickej republiky Kongo prejavil v týchto dňoch po príchode na Slovensko z územia Ukrajiny záujem o udelenie azylu v našej krajine. Muž vo veku 26 rokov sa ešte predtým pokúsil o neoprávnené prekročenie štátnej hranice s falošnými dokladmi.

Cudzinec pricestoval na hraničný priechod Čierna nad Tisou - Čop z Ukrajiny 2. januára o 4.21 h medzinárodným osobným vlakom.

"K hraničnej kontrole predložil platný cestovný doklad a falošné povolenie na pobyt vo Francúzsku. Takýmto spôsobom sa pokúsil neoprávnene prekročiť štátnu hranicu z Ukrajiny do SR," informovala hovorkyňa sobranského Riaditeľstva hraničnej polície Agnesa Kopernická.

Ako dodala, cudzinec opustil domovskú krajinu podľa vlastných slov ešte v roku 2009 pre politické nepokoje. Po štúdiách v Odese a Kyjeve sa rozhodol odísť z Ukrajiny údajne preto, že bol naňho spáchaný rasistický útok. "Podľa jeho ďalších slov mu povolenie na pobyt vo Francúzsku zaobstaral jeho známy za 100 amerických dolárov," doplnila Kopernická.

V súvislosti so záujmom cudzinca o udelenie azylu na Slovensku sa v týchto dňoch uskutočnil jeho prevoz do Záchytného tábora v Humennom za účelom realizácie azylového konania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu