Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Iba desaťročný chlapec podstúpi zmenu pohlavia!

ilustračné foto
ilustračné foto

SYDNEY/BRATISLAVA - Jamie sa stane najmladším Austrálčanom, ktorý podstúpi liečbu na zmenu pohlavia. Chlapec žil ako dievča už dva roky, nosil ženské oblečenie, v škole chodil na "dámy" a podľa súdu vyzeral ako veľmi atraktívne mladé žieňa s dlhými blond vlasmi.

Jamieho rodičia, lekári a psychiatri sa obávali, že príchod puberty by mohol viesť chlapca k sebadeštrukcii alebo dokonca samovražde a podporili naliehavú žiadosť o liečbu. Súd v prvej fáze povolil lieky na zastavenie mužskej puberty. Keď chlapec dosiahne 16 rokov, súd zváži, či bude schválená aj druhá fáza - užívanie ženských hormónov.

Jamie sa podľa rodičov videl ako "šialenec" a "dievča v tele chlapca". Prvýkrát sám seba označil za dievča už ako batoľa. Matka je presvedčená, že liečba bude v jeho najlepšom záujme. Podľa nej so synom začali zaobchádzať ako so ženou v roku 2008 po tom, čo sa jeho brat, jednovaječné dvojča, zmieril so skutočnosťou a oznámil: "Mám sestru."

Matka sa obávala, že bez liečby, by Jamieho hlas zhrubol, narástol by mu ohryzok a fúzy. "V tejto chvíli Jamie môže žiť pohodlne ako dievča, je o tom presvedčený, nie je obeťou šikany alebo sociálnej izolácie." Lekársky expert uviedol, že keď prvýkrát uvidel Jamieho vo februári 2009, "vyzeral presvedčivo ako žena vo všetkých smeroch", s výnimkou genitálií. Podľa neho rýchly nástup puberty, ktorý zodpovedá 14-ročnému tínedžerovi, znamená, že by sa s liečbou malo začať ihneď.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu