Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zmrzačená transka kašle na reči, chce byť superstar!

Piyah sa narodila ako Pedro
Piyah sa narodila ako Pedro

LONDÝN/BRATISLAVA - Piyah Martellová (19) zo Sacramenta sa pôvodne volala Pedro a narodila sa so skrátenou chrbticu a drobučkými nohami. V 15-tich rokoch rodičom oznámila, že sa chce maľovať ako dievča a svoje predsavzatie dodržala. Ani zdravotný hendikep a nepochopenie ju nezastaví v tom, aby sa stala hviezdou.

Piyah si začala kupovať ženské oblečenie a teraz sa rozhoduje, či začne s hormonálnou liečbou, aby sa dostala do pozície plnohodnej ženy. Hendikep, ktorým trpí sa volá syndróm kaudálnej regresie. Pri zriedkavom ochorení sa chrbtica a nohy nevyvíjali správne už v maternici.

Statočný mladík si ako dieťa užil ťažké časy, vlastnú matku stratil, keď mal sedem rokov a v škole ho šikanovali, pretože bol iný. Páčilo sa mu hrať s hračkami pre dievčatá a vo svojom srdci cítil, že niečo nie je v poriadku. "Narodila som sa ako chlapec, ale mysľou som bola dievča," hovorí Piyah. 

"Na strednej škole som bola naozaj plachá. Mala som zdravotné postihnutie a začala som si uvedomovať, že sa ako chlapec cítim nešťastná. Keď som bola mladšia, chcela som byť ako ostatní. Trvalo mi dlho, než sa naučila byť hrdá na to, kto som," dodáva skušané dievča uväznené v mužskom tele.

Počas dospievania začala snívať o tom, že sa stane speváčkou. Za posledné štyri roky zverejnila na Youtube už desiatky videí, kde sa snaží predviesť svoju choreografiou, ktorú natáča pomocou webovej kamery na notebooku. Pre svoj stav nemôže nikde pracovať. "Niektoré komentáre sú dobré, niektoré sú zlé," hovorí na margo užívateľského ohlasu.

Okrem toho, že na internete sa už stala hviezdou, bola pozvaná do štúdia, aby nahrala demo. "Bolo to úžasné. Zvyčajne spev nahrávam na mojom počítači. Ale dalo mi to predstavu, čo by som mohla robiť jedného dňa. Vidím seba ako veľkú superstar, obklopenú pôvabom, ktorá má veľa fanúšikov," rozpráva o svojich snoch. 



Transgender
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu