Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zmena pohlavia: Zo sliepky sa stal zrazu kohút!

Majiteľka asi Gertie premenuje na Bertieho
Majiteľka asi Gertie premenuje na Bertieho

LONDÝN/BRATISLAVA - Ohromená majiteľka Jeanette Howardová (79) neverila svojim očiam a ušiam, keď jej ročná sliepka Gertie začala zrazu za svitania kikiríkať. Zviera, ktoré celý život znášalo vajcia, sa zmenilo v kohúta.

Pani Howardová si najprv všimla, že Gertie začala chodiť inak ako ostatné dve sliepky Daisy a Gracie. Zašla s ňou preto k veterinárovi, ktorý ju upokojil, že nosnica je v poriadku, ale došlo k poškodeniu jedného z vaječníkov, čo mohlo spôsobiť, že sa u nej rozvinuli mužské vlastnosti. Odborníci tvrdia, že k zmene pohlavia môže prísť u zvierat v jednom prípade z 10-tisíc.

"Pred rokom som si kúpila tri kurčatá a všetky znášali vajcia až do konca roka. A potom jedného dňa som počula ten zvuk a pýtala som sa, odkiaľ prichádza. Pozrela som sa do záhrady na Gertie a videla som, že to ona," popisuje udalosti majiteľka z anglického Needingworthu.

Gertie narástol červený hrebeň, lalok a dlhé chvostové perie, ktoré sú typickými znakmi pre kohútov. Po dvore si teraz hrdo vykračuje so zdvihnutou hlavou ako pán. "Budem ju musieť prestať volať Gertie a dám mu meno Bertie," hovorí pani Howardová. Hoci jej je kohút nanič, rozhodla sa, že po tom, čím si zviera prešlo, mu krk nevykrúti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu