Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na operáciu nebola dosť tučná, musela pribrať 10 kíl!

Manželia Watsonovci
Manželia Watsonovci

SHEFFIELD - Úctyhodných 280 kilogramov dokopy zhodila istá štvorčlenná rodina zo severu Anglicka. Vďačia za to lekárom, ktorí im spravili bypass, čiže podviazanie žalúdka.

Craig, Denise, Rebecca a Rachel Watsonovci absolvovali operácie, po ktorých schudli desiatky kíl, v priebehu šiestich mesiacov. Vykonanie zákrokov pre všetkých členov rodiny stálo v prepočte 45 500 eur.

Zásluhu, i keď nevedomú, na tom majú aj daňoví poplatníci, z ktorých vrecák boli zákroky financované. Táto skutočnosť vyšla najavo po tom, čo viacerí britskí lekári uviedli, že práve na týchto zákrokoch by sa dalo ušetriť najviac finančných prostriedkov. Watsonovci uviedli, že predtým než sa rozhodli pre zákrok, vyskúšali všetky ostatné možnosti ako zhodiť prebytočné kilá. Držali diétu a chodili aj do posilňovne.

"Išla som k lekárovi, ten mi ale povedal, že pre zákrok nie som dosť tučná. Tak som naschvál pribrala ďalších desať kíl, aby som mohla ísť na operáciu," povedala štyridsaťpäťročná Denise. Jej manželovi bypass schválili hneď, pretože okrem obezity mal aj vysoký krvný tlak a artritídu.

Rodina je teraz ľahšia o niekoľko stoviek kilogramov. "Je mi zle z toho, keď sa pozerám na naše staré fotky a vidím, akí sme boli tuční," hovorí Denise.

Podľa odborníkov je však oveľa vhodnejšie spomínanému zákroku predchádzať ako ho absolvovať. "Prevencia je vždy lepšia ako operácia. Tie vykonávame len keď je to už naozaj nevyhnutné," uviedol David Stout z Fondu zdravotnej starostlivosti pre ľudí s poruchami príjmu potravy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu