Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Za päť rokov schudla 150 kíl, lebo sa nevpratala do lavice!

Zelda v časoch, keď vážila vyše 220 kilogramov Zobraziť galériu (2)
Zelda v časoch, keď vážila vyše 220 kilogramov

YORK - Zjesť pätnásť balíčkov čipsov za deň nebol pre Zeldu Haxbyovú (47) žiadny problém. Že svoj životný štýl musí zmeniť, si uvedomila na svadbe svojej priateľky, keď sa nevedela vpratať do lavice v kostole, kde sa konal obrad. Začať konať ju však donútil až strach, že by jej synovia ostali bez matky.

Angličanka bola tak obézna, že poriadne nedokázala vyjsť schodami. V posledných rokoch opúšťala svoj dom len v nevyhnutných prípadoch, pretože sa bála, že si ju ľudia na ulici budú kvôli váhe doberať. Keď ju jedného dňa museli hospitalizovať, povedala si dosť.

"Pobyt v nemocnici bola posledná kvapka. Len veľmi nerada som opúšťala svojich synov. Potom som si ale uvedomila, že keď neschudnem, môže sa stať, že od nich odídem navždy," povedala. "To ani nebol život, doslova som len existovala. Ťažko sa mi chodilo a vyjsť hore schodmi, to bola utópia."

Zelda začala rapídne priberať po tom, ako sa narodili jej dvaja synovia. Vyskúšala desiatky diét, žiadna však nezabrala tak, ako by si predstavovala. "Potom som sa zase začala nesprávne stravovať, jedla som neskoro večer a váha opäť vyskočila späť."

Na radu svojej kamarátky sa stala členkou Odtučňovacieho spolku, ktorý v Británii funguje už roky a vydáva vlastný magazín. S jeho pomocou potom v priebehu nasledujúceho roka schudla 76 kilogramov a za ďalšie štyri ďalších takmer 80.

"Neverím, že som to dokázala. Keby ste mi pred piatimi rokmi povedali, že schudnem 150 kíl, povedala by som, že ste sa zbláznili," dodala žena s úsmevom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu