Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

V Prahe trvajú protiteroristické opatrenia

Praha
Praha

PRAHA – Opatrenia proti hrozbe teroristického útoku v Prahe trvajú. Na uliciach pred vytypovanými objektmi bolo dnes vidieť zvýšenú policajnú prítomnosť a v pohotovosti sú aj neuniformované zložky polície a tajné služby.

O situácii a opatreniach, ktoré platia v Prahe od sobotňajšieho rána, ráno rokoval riadiaci štáb Policajného prezídia a konštatoval, že k žiadnym mimoriadnym udalostiam v českej metropole nedošlo. Negatívne boli vyhodnotené aj viaceré anonymné hrozby.

V sobotu policajných pyrotechnikov v Prahe zamestnal anonym, ktorý ohlásil uloženie nálože v takmer polkilometrovom tubuse Nuselského mosta. Anonym si vyžiadal nasadenie policajných síl aj v noci na nedeľu, keď o 1.20 h na recepciu hotela v Prahe 3 ohlásil uloženie nálože. Polícia následne evakuovala 200 hotelových hostí, ale žiadne výbušné zariadenie nenašla. Hostia sa mohli vrátiť na izby až o 4.00 h ráno.

Polícia je v Prahe v pohotovosti na základe varovania pred teroristickým útokom, ktoré dostali české tajné služby od kolegov zo zahraničia v piatok. Podľa ministra vnútra Ivana Langera, ako aj jeho predchodcu Františka Bublana, išlo o najkonkrétnejšiu hrozbu, akej Praha doteraz čelila.

Minister Langer nevylúčil, že bezpečnostné opatrenia budú v Prahe trvať aj v ďalších dňoch. Polícia tají, aké sily a prostriedky nasadila. Napríklad na letisku v Prahe-Ruzyni, alebo v centre mesta v okolí židovských pamiatok, a na ďalších miestach Prahy hliadkujú policajti v nepriestrelných vestách so samopalmi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu