Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Prahe hrozí teroristický útok

Praha
Praha

PRAHA - Riziko prípadného teroristického útoku mieri v Prahe k miestam, ktoré nie sú za normálnych okolností nijako zvlášť strážené. Policajný prezident Vladislav Husák to dnes povedal na tlačovej konferencii k mimoriadnym bezpečnostným opatreniam, ktoré v noci vyhlásila v Prahe vláda. Polícia podľa neho zvýšila pozornosť desiatok objektov. Konkrétne miesta Husák ani minister vnútra Ivan Langer (ODS) neuviedli.

Tak vysokému riziku teroristického nebezpečenstva čelí Česko podľa Langra prvýkrát. Minister novinárom neodpovedal na dotaz, či situácia súvisí s dianím v Nórsku, kde polícia údajne prekazila teroristické útoky. Zopakoval len to, že o bezpečnostných opatreniach vláda rozhodla v súvislosti so zvýšenými bezpečnostnými hrozbami obdobného charakteru v zahraničí. Riziko podľa vlády nehrozí nikde inde, len v hlavnom meste.

Opatrenia, ktoré polícia prijala, sú podľa Langra v troch rovinách: viditeľná, menej viditeľná a neviditeľná. "Cieľom opatrení nie je to, aby bola verejnosť zbytočne znepokojená, ale považujeme to za súčasť profesionálneho fungovania bezpečnostných zložiek, že je verejnosť informovaná a že je týmto spôsobom pripravená na zvýšený počet policajtov, zvlášť na niektorých miestach Prahy," uviedol Langer. Husák doplnil, že polícia nechce zbytočne obťažovať a nijako zásadne narušovať normálne fungovanie mesta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu