Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Medicínsky zázrak: S polovicou srdca žije už 7 rokov!

Sammy prežil napriek zlým prognózam Zobraziť galériu (2)
Sammy prežil napriek zlým prognózam

LONDÝN/BRATISLAVA - Malý Sammy Hori (7) je považovaný za medicínsky zázrak. Lekári predpokladali, že chlapček, ktorý má iba jednu srdcovú komoru, po pôrode prežije iba niekoľko dní. Ale po troch rizikových operáciách behá rovnako ako jeho rovesníci.

"Je neuveriteľné sledovať ho, ako hrá futbal s kamarátmi, hoci sme nikdy nepredpokladali, že bude žiť dlhšie ako týždeň. Pri predpôrodnom skene kardiológ vyhlásil, že to bol jeden z najvážnejších defektov, ktoré kedy videl. Povedal, že to bolo nezlučiteľné so životom," uviedla chlapcova matka Eileen (41).

Ona a jej manžel Ken sa museli rozhodnúť, či tehotenstvo ukončia, ale túto alternatívu ako veriaci zamietli. Na ďalšom utrazvuku došlo k istému zlepšeniu a lekári začali plánovať Sammyho operáciu.

Po pôrode ho bleskurýchle presunuli na jednotku intenzívnej starostlivosti a v šiestich týždňoch podstúpil svoju prvú operáciu srdca, potom nasledovali ďalšie dve za štyri roky.

Sammy sa teraz teší na oslavu svojich siedmych narodenín s bratom a dvoma sestrami. "Má normálny život a miluje futbal. Občas je studený, lebo má zlý krvný obeh, ale beží a pláva ako každé normálne dieťa," dodáva šťastná matka. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu