Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ženu mali zviazať a znásilniť Kaddáfího opití vojaci

Rozrušená žena sa dožadovala Kaddáfího.
Rozrušená žena sa dožadovala Kaddáfího.

TRIPOLIS - Pre zahraničných novinárov v hoteli v metropole Tripolise sa stala v sobotu udalosťou dňa žena, ktorá tvrdila, že sa stala obeťou opakovaného znásilnenia. Líbyjka dnes prenikla do hotela Rixos a o niečo neskôr bola miestnym personálom odvlečená.

Udalosť sa popri informáciách o pokračujúcej občianskej vojne stala významnou súčasťou spravodajstva svetových agentúr, niektorých televíznych staníc aj spravodajských internetových stránok.

Žena novinárom opísala dramatický príbeh, ktorý nebolo možné overiť z nezávislých zdrojov. Vyhlasovala, že v stredu bola opitými milicionármi líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího na jednom z kontrolných stanovíšť v metropole zviazaná a opakovane znásilnená. Vojaci vraj na ňu tiež močili. Novinárom žena stihla ukázať škrabance na tele.

"Chcem vidieť Muammara Kaddáfího. Nehovoril snáď, že každej obeti sa dostane spravodlivosti? Chcem svoje práva!" kričala žena, keď ju dve čašníčky a ďalší člen hotelového personálu vláčili preč. Novinári sa snažili do incidentu zapojiť, ale zastavili ich ďalší zamestnanci hotela či príslušníci ochranky. Tí podľa agentúrnych správ tiež rozbili na kúsky kameru televízie CNN.

Podľa agentúry AP incident "ukázal vzácny pohľad z prvej ruky na brutálny zákrok proti prejavu verejného nesúhlasu s režimom Muammara Kaddáfího".

Agentúra tiež citovala hovorcu vlády, podľa ktorého sa vyšetruje, či žena bola skutočne obeťou sexuálneho násilia alebo či si všetko vymyslela. Každopádne vraj podľa hovorcu vyzerala, že je pod vplyvom alkoholu a možno mentálne narušená.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu