Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Kaddáfího syn praxoval v USA len pár týždňov pred útokom

Muammar Kaddáfí
Muammar Kaddáfí

WASHINGTON - Syn líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího podnikol cestu po prístavoch a vojenských zariadeniach v USA len niekoľko týždňov pred povstaním v jeho krajine, kde pomáha viesť krvavé útoky proti vzbúrencom protestujúcim proti autoritárskemu režimu jeho otca.

Predstaviteľ firmy uviedol, že Chamís Kaddáfí (27) strávil v USA štyri týždne v rámci praxe v nadnárodnej spoločnosti AECOM, ktorá sa zameriava na budovanie infraštruktúry a má obchodné záujmy v Líbyi. Predstaviteľ dodal, že súčasťou cesty boli aj návštevy prístavu v Houstone, Akadémie vzdušných síl, Národnej vojenskej fakulty a Vojenskej akadémie USA vo West Point.

Viceprezident spoločnosti AECOM Paul Gennaro povedal, že ministerstvo zahraničných vecí USA schválilo plány firmy a Kaddáfího označilo za reformátora. Predstavitelia ministerstva oznámili, že Chamísa Kaddáfího iba vyzdvihli na letisku.

Syna líbyjského vodcu tento mesiac vylúčili z univerzitného študijného programu pre manažérov MBA (Master of Business Administration) v Španielsku a dôvodom bola jeho úloha pri útokoch proti líbyjským demonštrantom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu